فیلتر هپا

فیلتر هپا

فیلتر هپا یا فیلتر ذرات هوا با کارایی بالا (High-Efficiency Particulate Air) از نظر تئوری می‌تواند ۹۹.۹۵ درصد از گرد و غبار، گرده، کپک، باکتری و ذرات معلق در هوا به اندازه ۰.۳ میکرون یا بزرگتر را حذف کند. این فیلتر اولین بار در دهه ۱۹۴۰ در ایالات متحده طراحی شد و در پروژه منهتن برای جذب آلاینده‌های رادیواکتیو موجود در هوا مورد استفاده قرار گرفت. یک دهه بعد، فیلتر هپا برای استفاده تجاری به بازار معرفی شد. از آن زمان به بعد این فیلتر محبوبیت بیشتری در صنایع پیدا کرده است.

در سال‌های اخیر از فیلتر هپا برای تصفیه هوا در اتاق‌ تمیز نیز تا حد بسیار زیادی استفاده شده است. این فیلتر می‌تواند تقریبا تمام گرده‌ها، هاگ‌های قارچ، موهای حیوانات و دود را که باعث بیماری‌های تنفسی مانند آسم و آلرژی می‌شوند، از بین ببرند.

حتی ذرات ریز گرد و غبار PM 2.5 که اندازه آنها کمتر از ۲.۵ میکرومتر است و در سال‌های اخیر در مورد آلودگی هوا زیاد صحبت شده است، با فیلتر هپا تا ۹۹.۹ درصد قابل حذف هستند. بنابراین مواد مضر موجود در هوا که به طور جدی بر سلامت انسان و کیفیت محصولات حساس مثل دارو تاثیر می‌گذارند، به طور کامل حذف می‌شود.

روش کار فیلتر هپا

بیشتر فیلترهای هپا از الیاف فایبرگلاس به‌هم پیوسته تشکیل شده‌اند. این الیاف در جهت‌های بی‌شماری پیچ خورده و چرخانده می‌شوند تا یک ماز فیبری ایجاد کنند. طراحی و ساخت فیلتر هپا به گونه‌ای است که ذرات بزرگتر از ۰.۳ میکرومتر نمی‌توانند از آن عبور کنند. ذرات بزرگ در یک مسیر مستقیم حرکت می‌کنند و به دلیل اینرسی با فیبر فیلتر برخورد می‌کنند.

ذرات کوچکتر می‌توانند از سوراخ عبور کنند، اما با یکدیگر برخورد و به طور تصادفی حرکت می‌کنند. در نتیجه به الیاف فیلتر برخورد کرده و به آن می‌چسبند. این همان چیزی است که حرکت براونی نامیده می‌شود. روش کار فیلتر هپا بسیار ساده است. هوا از فیلتری عبور می‌کند که آلاینده‌ها را از طریق فشار به دام می‌اندازد.

بیشتر بخوانید | تفاوت فیلتر هپا و اولپا

روش کار فیلتر هپا

ذرات آلاینده پس از عبور از فیلتر، در ورودی فیلتر نگه داشته می‌شوند. این فرآیند به طور مداوم تکرار می‌شود و دستگاه تمام ذرات کثیف موجود در هوا را گرفته و از بازگشت آنها جلوگیری می‌کند. حتی ذرات گرد و غبار بسیار ریز به اندازه ۰.۳ میکرون توسط فیلترهای هپا گرفته می‌شوند. ذرات گرد و غبار بسیار ریز خطرناک مانند PM2.5 (نماد ۲.۵ میکرومتر) نیز توسط فیلتر هپا به دام می‌افتند. بدین ترتیب اطمینان حاصل می‌شود که فیلتر هپا به محافظت از هوای کلین روم شما در برابر هر سه دسته از آلاینده‌ها کمک می‌کند.

مزایای استفاده از فیلتر هپا 

فیلترهای هپا برای کاهش آلاینده‌ها، به حداکثر رساندن راندمان عملیاتی و به حداقل رساندن صدای خروجی طراحی شده‌اند. این فیلتر یک عنصر حیاتی در اتاق‌های تمیز به شمار می‌رود. از میان مزایای فیلترهای هپا، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نرخ بازده مطلق (تا ۹۹.۹۹ درصد)
  • داشتن ظرفیت بالا برای نگهداری گرد و غبار
  • ایجاد یک سپر حافظتی در برابر باکتری‌ها
  • مواد مورد استفاده در ساخت آن از ایمنی کافی برخوردار هستند
  • نصب و نگهداری آسان

کاربردهای فیلتر هپا 

فیلترهای هپا دارای مکانیزم اینترلاک با زنگ هشدار هستند که از باز شدن همزمان درهای دو طرف جلوگیری می‌کند. این نکته نه تنها از آلودگی فضاهای کثیف‌تر جلوگیری می‌کند، بلکه از اختلال در تعادل هوا بین اتاق‌های دارای فشار دیفرانسیل نیز جلوگیری به عمل می‌آورد. تا زمانی که یک طرف باز باشد، طرف دیگر همیشه قفل خواهد ماند. در ادامه به مهم‌ترین کاربردهای فیلترهای هپا در اتاق‌های تمیز اشاره می‌کنیم.

کاربردهای فیلتر هپا در اتاق تمیز

داروهای حساس و اتاق تمیز USP 800

فیلترهای هپا در اتاق تمیز USP 800 که برای آماده‌سازی استریل نیز استفاده می‌شود، نقش بسیار مهمی بازی می‌کنند. از آنجایی که کلین روم USP 800 باید تحت فشار منفی باشد، هر بار که در باز می‌شود، هوای داخل گذرگاه به داخل این اتاق کشیده می‌شود. بدین ترتیب چرخش مجدد فیلتر هپا، شانس ورود آلاینده‌های معلق در هوا از طریق محفظه عبور (به‌ویژه زمانی که اتاق مجاور طبقه‌بندی نشده است) را به حداقل می‌رساند.

بیشتر بخوانید | اتاق تمیز سافت وال چیست

اتاق تمیز USP 797

فیلتر هپا برای تهیه ترکیبات دارویی از جمله داروهای تزریقی و سایر فرایندهای آماده‌سازی استریل، گزینه‌ای ایده‌آل است. با استفاده از فضای داخلی بدون درز، می‌توان کار تمیز کردن و استریل کردن روزانه را با سرعت و سهولت بیشتری انجام داد. جریان هوای فیلتر شده میزان آلودگی سطحی که در طول روز جمع می‌شود را نیز کاهش می‌دهد.

تجهیزات پزشکی و بسته‌بندی استریل

اتاقک‌های عبوری همچون مواد دارویی استریل، انتخابی عالی برای ساخت دستگاه‌های پزشکی در طول تولید دستگاه‌های درمانی سلول T، کاتترها، اقلام بسته‌بندی شده استریل، ضربان‌سازها و سایر موارد حساس بیولوژیکی هستند. فیلترهای هپا به صورت یکپارچه به همراه چراغ ضدعفونی‌کننده UVC در هنگام ورود و خروج اشیا به کلین روم، سطح بیشتری از کنترل آلودگی را فراهم می‌کنند.

فیلتر هپا چگونه ذرات معلق را فیلتر می کند؟

فیلترهای هپا در تجهیزات و دستگاه هایی که مکش یا دمیدن هوا را کنترل می کنند استفاده می شود از لوازم خانگی که در آنها از این فیلتر استفاده می شود می توان به دستگاه های تصفیه هوا و جاروبرقی اشاره کرد این فیلتر دارای کاربردهای صنعتی، پزشکی و آزمایشگاهی نیز می باشد فیلتر هپا از الیاف فایبرگلاس، پارچه، حصیر و فشرده تولید می شود قطر الیاف بسته به کاربرد آنها از ۰۵ تا ۲ میکرون متغیر است.

فیلتر هپا چگونه ذرات معلق را فیلتر می کند؟

سطح مناسب کنترل

برای دستیابی به سطح مناسب کنترل، باید  هوایی که از بیرون وارد کلین روم می‌شود، فیلتر شود تا گرد و غبار آن جدا شود و هوای داخل نیز باید پیوسته به گردش درآمده و از فیلترهای هپا (فیلتر هوا با بازدهی بالا) یا اولپا (نفوذ هوای به‌شدت کم) عبور داده شود تا آلودگی‌هایی را حذف کنند که در داخل محیط به وجود آمده‌اند.

فیلترهای هوا معمولاً بر اساس بازده جمع‌آوری ذرات، افت فشار (یا مقاومت جریان هوا) و ظرفیت نگهداری ذرات جمع‌آوری‌شده، توصیف و درجه‌بندی می شوند. فیلترهای هپا معمولاً بیش از ۹۹.۹۷% در جمع‌آوری ذرات بزرگ‌تر از ۳/۰ میکرومتر از هوای اتاق کارآیی دارند. فیلتراسیون ذرات مبتنی بر چهار اصلی کلی است: برخورد مبتنی بر اینرسی، انسداد، انتشار و جاذبه الکترواستاتیک.

بیشتر بخوانید | اتاق تمیز پرتابل چیست

فیلترهای هوا از محیط فیلتری، درزگیر، یک قاب، گاه یک لایه محافظ رویی و یا واشر درزبندی تشکیل می‌شوند. انواع متداول محیط‌های فیلتری عبارت هستند از الیاف شیشه، الیاف مصنوعی، الیاف بی‌بافت و PTFE پلی تترا فلوئورواتیلن). این اجزای مختلف فیلتر نشان می‌دهد که چرا ارزیابی منظم نشتی فیلترهای هوا اهمیت دارد

هوای ورودی به اتاق تمیز میبایست قبل از ورود به آن فیلتر شده و سپس وارد گردد. در فرایند فیلتراسیون هوا ذرات معلق و هوابرد حذف گردیده و هوایی با کیفیت مورد نظر وارد کلین روم میگردد.

جهت دستیابی به کیفیت هوای مورد نظر در مسیر جریان هوا از چندین بسترفیلتر با بازدهی های متفاوت استفاده میگردد. بطورمیتوان فیلتر ها را سه دسته کلی تقسیم بندی نمود :

  • پیش فیلتر ها جهت جداسازی و حذف ذرات درشت
  • فیلترهای میانی جهت جداسازی و حذف ذرات با اندازه متوسط
  • فیلترهای با بازدهی بالا جهت حذف ذرات ریز و فوق ریز

فیلترهای هوایی که در فناوری کلین روم و هواساز به کار می‌روند، فیلترهای الیاف هستند که از قرارگیری آزادانه الیاف ظریف و مرغوب در کنار هم تشکیل شده‌اند. قطر الیاف بر عملکرد فیلترکنندگی پارچه تأثیرگذار است و فضای خالی زیادی بین الیاف در نظر گرفته می‌شود تا ذرات عمیقاً به داخل فیلتر نفوذ کنند، بعد به دام بیفتند. به این ترتیب ظرفیت بالای ذخیره گرد و غبار حاصل می‌شود.

در یک فیلتر لیفی، مجموعه‌ای از این سازوکارها با هم برهم‌کنش دارند:

  • اثر غربال‌گری: زمانی‌ اثرگذار است که فاصله بین دو لیف کوچکتر از قطر ذره باشد.
  • اثر انسداد: زمانی اثرگذار است که خط جریان حامل ذره آن‌قدر از نزدیکی لیف عبور کند که ذره به آن برخورد کند.
  • اثر اینرسی که بیش از همه برای ذرات بزرگ‌تر از ۱ میکرومتر تأثیرگذار است:  این ذرات به دلیل اینرسی جرمی نسبتاً بالایی که دارند، نمی‌توانند خطوط جریان هوا را دنبال کنند چرا که در اطراف الیاف به سمت آن‌ها منحرف می‌شوند، در نتیجه تمایل به برخورد به الیاف دارند.
  • اثر انتشار که مربوط به ذرات بسیار کوچک (کوچک‌تر ۵/۰ میکرومتر) با جرم کم است: در نتیجه برخورد مداوم این ذرات با مولکول‌های گاز اطرافشان، یک حرکت انتشاری نامنظم را حول خط جریانشان تجربه می‌کنند (حرکت براونی). از این رو احتمال برخورد ذره با یکی از الیاف فیلتر افزایش پیدا می‌کند، با کاهش قطر ذرات این نوسانات قابل توجه‌تر می‌شود.
  • بازده کل جداسازی E، یعنی مجموع بازده‌ یک واحد فیلتر، مجموع تأثیراتی است که در بالا به آن‌ها اشاره شد. معمولاً برحسب درصد (%) نشان داده می‌شود. به جای عبارت بازده کل جداسازی اغلب از عبارت بازده کل نفوذ استفاده P می‌شود که نشان‌دهنده آن درصد از ذرات است که از فیلتر عبور کرده‌اند. این دو مکمل یکدیگر هستند، به این ترتیب که:

E + P = 100 ➔ P = 100 – E

با افزیش قطر ذرات، ساز و کارهای انسداد و اینرسی تأثیرگذارتر می‌شوند. این موضوع در مورد تأثیر ساز و کار انتشار برعکس است: با کاهش اندازه ذره، قابلیت تحرک ذرات و در نتیجه انتشار آن‌ها و احتمال به دام افتادنشان افزایش می‌یابد. در نتیجه، بازده کل جداسازی، یک کمینه دارد و بازده کل نفوذ، یک بیشینه دارد. این بیشینه نفوذ ذرات تحت تأثیر اندازه ذراتی است که بیشترین نفوذ را دارند و تابعی از سرعت نفوذ هوا از پارچه فیلتر است. از آن‌جا که سرعت نفوذ هوا در فیلترهای کلین روم خیلی کم و در حد چند سانتی‌متر در ثانیه است، باید محیط فیلتر را پلیسه داد تا به سرعت مطلوب ۵/۰-۴/۰ متر بر ثانیه در سطح فیلتر دست یافت.

بیشتر بخوانید | پس باکس اتاق تمیز چیست

اندازه ذراتی که بیشترین نفوذ را دارند برای محیط فیلتری الیاف شیشه معمولاً بین ۱/۰ تا ۲/۰ میکرومتر است. در نتیجه این ویژگی‌ های فیلترهای لیفی، هم ذرات زیستی بسیار کوچک مانند سلول‌های ویروسی که حدود ۱/۰ میکرومتر قطر دارند و هم ذرات زنده بسیار بزرگ مثل میکروارگانیسم‌ها که معمولاً به ذرات ۲ میکرومتر و بزرگ‌تر از آن می‌چسبند، به خوبی در همه فیلترهای با کارآیی بالا با درجات کیفی مختلف گیر میفتند و حبس می‌شوند.

هنگامی‌که ذرات روی سطح لیف نشست کردند، در اثر نیروهای سطحی (نیروهای واندروالس) در آن‌جا ثابت می‌مانند.

بازده جداسازی فیلترهای هوای سامانه‌های HVAC یا همان هواساز طیف بسیار وسیعی از اندازه ذرات را پوشش می‌دهد. بنابراین، معمولاً آن‌ها را به گروه‌های عملکردی تقسیم می‌کنند که خود به درجات مختلف فیلتر هوا تقسیم می‌شوند. طبق استانداردهای اروپایی EN779 و EN1822پنج گروه فیلتر متمایز وجود دارند:

  • فیلترهای گرد و غبار درشت (با پیشوند G، درجات G1 تا G4)؛
  • فیلترهای گرد و غبار متوسط (با پیشوند M، درجات M5 تاM6 )؛
  • فیلترهای گرد و غبار ریز (با پیشوند F، درجات F7 تاF9 )؛
  • فیلترهای اِپا، یعنی فیلترهای کارآمد ذرات هوا (پیشوند E، درجات E10 تا E12
  • فیلترهای هپا، یعنی فیلترهای ذرات هوا با بازدهی بالا (پیشوند H، درجاتH13 تا H14).
  • فیلترهای اولپا، یعنی فیلتر با نفوذ هوای بسیار کم (پیشوند U، کلاس‌های U15 تا U17).

سازمان بهداشت جهانی نیز در دستورالعمل خود برای HVAC دارویی، استفاده از طرح استاندارد اروپا را برای طبقه‌بندی فیلترها پیشنهاد می‌کند.

بازچرخش هوا کارآمدترین گزینه از جهت حفظ انرژی است. با این حال، اگر خطر آلودگی متقابل به اندازه‌ای باشد که حتی با استفاده از فیلتر هپا نیز بازگردش هوا غیرقابل‌قبول باشد، سیستم انتقال هوا باید ۱۰۰% با هوای بیرون تأمین شود.

در مواردی که در طی فرآیند، برخی حلال‌های فرار یا مواد بدبو در هوای اتاق آزاد می‌شوند نیز این امر ضروری است، زیرا فیلترهای لیفی در برابر آن‌ها کارآیی ندارند.

فیلترهای هپا

سامانه‌های فیلتر هوای اتاق‌های تمیز معمولاً شامل سه مرحله می‌شوند:

  • مرحله اول فیلتر: فیلتر گرد و غبار ریز با عملکرد متوسط برای محافظت از واحد هواساز در برابر آلودگی.
  • مرحله دوم فیلتر: فیلتر گرد و غبار ریز با کارایی بالا برای تمیز نگاه داشتن مسیرهای هوا و کانال های هوا.
  • مرحله سوم فیلتر: فیلترهای اپا، فیلتر هپا یا فیلترهای اولپا برای تضمین کیفیت هوای ورودی به کلین روم.

یک سیستم فیلتر هوای سه مرحله‌ای در هواساز، مطابق توصیه‌ها در جدول زیر، عمر مفید طولانی فیلترهای اپا، هپا یا اولپا را تضمین می‌کند.

فیلترهای با کارآیی بالا

بر اساس استاندارد EN1822 دو نوع فیلتر با کارآیی بالا وجود دارند که تحت عنوان فیلتر هپا (فیلتر هوا با بازدهی بالا) یا فیلتر اولپا (نفوذ هوای به‌شدت کم) شناخته می‌شوند. سرعت پایین‌دست این فیلترها باید حدود ۴۵/۰متر بر ثانیه و افت فشار آن‌ها باید بین ۱۲۰ تا ۲۲۰ پاسکال باشد.

این فیلترها طراحی شده‌اند تا تعداد ذراتی را که وارد یک کلین روم می‌شوند، با استفاده از سازوکارهای فیلتراسیون کنترل کنند. عملکرد فیلترهای هپا حاصل ترکیب سه جنبه مهم است. اول، یک یا چند فیلتر بیرونی وجود دارند که مانند غربال عمل می‌کنند و ذرات بزرگتر آلودگی، گرد و غبار و مو را متوقف کنند.

در داخل آن فیلترها، یک آکاردئونی وجود دارد که لایه‌ای از الیاف بسیار متراکم است که ذرات کوچک‌تر را به دام می‌اندازد. قسمت داخلی فیلتر هپا ذراتی را که با جریان هوا عبور می‌کنند، به دام می‌اندازد.

نوع فیلتر خریداری‌شده به نیاز تأسیسات بستگی دارد. بیشتر تأسیسات تولیدکننده دارو از فیلترهای هپای H13 یا فیلتر هپا H14 استفاده می‌کنند. در هنگام تعیین مشخصات فیلتر باید به درزگیری دور آن یا نوار هوابند فیلتر توجه ویژه‌ای نشان داد که انواع مختلفی دارد.

درزبند لاستیکی نئوپرنی بین ۶ تا ۸ میلی‌متر ضخامت دارد تا متناسب با قاب فیلتر باشد. درزبند به داخل محفظه فشرده می‌شود تا از نشت هوای آلوده جلوگیری کند. در اکثر موارد این روش موفقیت‌آمیز است اما اگر خطایی جزیی در طراحی محفظه وجود داشته باشد یا درزبند خیلی محکم یا شل باشد و یا کیفیت بالایی نداشته باشد، به راحتی اجازه نشت آلودگی را می‌دهد.

درزبند ژلی

فشردگی ایده‌آلی دارد و عدم نفوذ را تضمین می‌کند، یعنی مانع از عبور هوای فیلترنشده از قاب فیلتر و در نتیجه آلودگی ک می‌شود. این قاب مجرایی است که با ژل پر شده است. محفظه‌ای که برای این منظولین رومر طراحی شده و بخشی از آن که به قاب وصل می‌شود، شکلی چاقومانند دارد که در هنگام تماس اجازه می‌دهد ژل کل محفظه را پر کند و به نوبه خود فضایی برای عبور هوای فیلترنشده باقی نمی‌گذارد.

ساختار فیلتر هپا

فیلتر HEPA که مخفف عبارت High Efficiency Particulate Air است که از الیاف پلیمری خاصی ساخته شده است که دارای منافذ داخلی هستند این ساختار اجازه می دهد تا هوا از میان این منافذ عبور کند، اما ذرات بزرگتر از ۰۰۳ میکرون در فیلتر باقی می مانند بنابراین برای افزایش کارایی و طول عمر فیلتر، به صورت افقی جمع می شود به این ترتیب می توان حجم زیادی از فیلتر را در قسمت کوچکی فشرده کرد در برخی از دستگاه های تصفیه هوا، ممکن است ۴۰ متر از سطح فیلتر را در یک واحد ۱ متری قرار دهد.

این فیلتر تصفیه هوا به صورت صفحه ای و مستطیلی عرضه می شود در برخی از مدل ها با کاربردهای دیگر، می توان آنها را به دو شکل استوانه ای و دایره ای استفاده کرد مدل های پرکاربرد فیلتر هپا قابل شستشو نیستند، اما با تکان دادن فیلتر یا عبور جریان هوای قوی می توان بخشی از آن را تمیز کرد اما برای دستگاه های تصفیه هوا توصیه می شود پس از انقضای فیلتر قبلی، فیلتر جدید خریداری کنید.

فیلترهای هپا انواع مختلفی دارند کلاس های مختلف ذرات فیلتر دارای قطرهای متفاوتی هستند اما استاندارد طبقه بندی فیلتر هپا بر اساس میزان ذرات با قطر ۰۳ میکرون است به عنوان مثال، پایین ترین کلاس فیلتر HEPA، HEPA10 یا H10، تا ۸۵ درصد از ذرات معلق در هوا را فیلتر می کند فیلترهای HEPA بر اساس میزان فیلتراسیون آنها رتبه بندی می شوند جدول زیر دسته بندی های مختلف این فیلتر را نشان می دهد.

ساختار فیلتر هپا

فیلتر هپا با بازدهی بالا

هوای ورودی به کلین روم باید قبل از ورود به کلین روم فیلتر شده و از بستر فیلترهای متفاوتی عبور کند تا میزان آلودگی آن به حد مجاز مشخص شده برسد. استفاده از پیش فیلترها، فیلترهای میانی و فیلترهای با بازدهی بالا (فیلتراپا، فیلترهپا، فیلترالپا) در کلین روم یا سیستم تهویه کلین روم امری لازم و ضروری است.

هواساز اتاق کلین روم باید به گونه ای طراحی و ساخته شود که تعداد بسترهای فیلترهای موردنیاز در آن به کار گرفته شود. از پیش فیلترها جهت جداسازی ذرات درشت تر و از فیلترهای میانی جهت جداسازی و حذف ذرات با اندازه متوسط مورد استفاده قرار می گیرد. جهت حذف ذرات ریز (۰.۳ میکرون) از فیلترهای با بازدهی بالا و یا خیلی بالا (فیلتراپا، فیلترهپا،فیلترالپا) استفاده می شود.

به عنوان مثال بازدهی فیلتر هپا H13 و H14 به ترتیب ۹۹/۹۵ و ۹۹/۹۹۵ درصد در جذب ذرات ۰.۳ و بزرگتر می باشد. با توجه به نوع طراحی اتاق های تمیز (کلین روم) فیلترهای با بازدهی بالا، یا در هواساز و یا در سقف اتاق تمیز(کلین روم) کار گذاشته می شوند. فیلترهای با بازدهی بالا (فیلتر اپا و هپا) و بسیار بالا (فیلتر الپا) به دو صورت چین خورده سطحی (Mini pleated) یا چین خورده عمقی (Deep pleated) تقسیم بندی می شوند.

افت فشار ایجاد شده در این نوع فیلترها با بازدهی بالا (فیلتر اپا،فیلتر هپا) و بسیار بالا (فیلترهای الپا) وابسته به سرعت هوای ورودی به این فیلترها و همچنین نوع این فیلترها دارد. سرعت اسمی عبور هوا از فیلترهای هپا معمولاً ۱۰۰ فوت بر متر می باشد، این سرعت افت فشاری بین ۱۱۰ تا ۱۷۰پاسکال ایجاد می نماید.

هنگامی که افت فشار ۲/۵ تا ۳/۵ برابر افت فشار اولیه برسد معمولاً زمان تعویض فیلترها فرا رسیده است. جهت آلارم و نمایش افت فشار فیلتر هپا می توان از سوئیچ اختلاف فشار (دی پی اس DPS) و یا ترانسمیتر اختلاف فشار (دی پی تی DPT) استفاده نمود. فیلترهای با بازدهی بالا آخرین مرحله در سیستم فیلتراسیون می باشند. بازدهی این فیلترها بالای ۸۵ درصد بر روی ذرات ۰.۳ میکرومتر می باشد.
پیش فیلترها و  فیلترهای میانی قبل از فیلتر های با بازدهی بالا نصب گردیده که باعث حفاظت و افزایش طول عمر فیلترهای بابازدهی بالا میگردد.

بیشتر بخوانید | تست های اتاق تمیز

استاندارد EN 1822

این استاندارد جهت تقسیم بندی و آزمون فیلترهای با بازدهی بالا و بسیار بالا مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از پارامترهای مهم در تقسیم بندی فیلترها در این آزمون استفاده از سایز ذره با بیشترین نفوذپذیری می باشد .(MPPS: Most penetrating particle size) – در این روش نفوذپذیری ذرات در فیلتر و همچنین بازده جداسازی فیلتر در اندازه ذره موردنظر مورد سنجش و اندازه گیری قرار می گیرد. هر فیلتر با هدف حذف ذراتی با اندازه مشخص مورد استفاده قرار می گیرد.

لذا می بایست اندازه ذرات جهت ارزیابی و سنجش فیلتر همان سایز انتخاب شود. در ارزیابی فیلتر و دسته بندی آن متغیرهایی مانند مشخصات الیاف فیلتر، سرعت هوا و چگالی آن مهم می باشد. در این روش اولین مرحله تعیین MPPS الیاف یا کاغذ فیلتر می باشد، تعیین MPPS در دو حالت تعیین می شود. ۱- بازدهی موضعی ۲- بازدهی کلی

فیلتر هپا جدول

فریم فیلترهای با بازدهی بالا می تواند ازجنس آلومینیم،گالوانیزه ویا ABS (پلاستیک) باشد

معمولاً GMP مناطق تمیز تولید استریل مستلزم تغذیه هوایی است که از فیلتر هپا بگذرد و نسبت به محیط اطراف فشار مثبت داشته باشد تا از ورود آلودگی به این مناطق جلوگیری شود. تغذیه هوا برای دفع هرگونه آلودگی کاربرد دارد که ممکن است توسط کاربران کلین روم یا در اثر فعالیت‌های داخل این اتاق ایجاد شده باشد.

از آن‌جا که معمولاً اندازه نافذترین ذرات به فیلترهای هپایی که در کلین روم ها استفاده می‌شوند، حدود ۳/۰ میکرومتر است، تعداد زیاد ذرات بزرگ‌تر از این اندازه می‌تواند نشان‌دهنده یک رویداد احتمالی آلاینده در داخل اتاق تمیز یا نقص در سیستم نگهداری کلین روم باشد.

خرید فیلتر هپا از اکیاس گروپ 

خرید فیلترهای هپا در کاهش یا جلوگیری از انتشار آلاینده‌های موجود در هوای انواع کلین روم از جمله موجودات باکتریایی و ویروسی که باعث ایجاد عفونت می‌شوند، بسیار مهم است. لطفا توجه داشته باشید که سیستم فیلتر هپا باید واقعا قادر به فیلتر کردن ۹۹.۹۷ درصد ذرات با ابعاد ۰.۳ میکرون باشد.

گروه صنایع اکیاس گروپ از شرکت‌های پیشرو در طراحی و پیاده‌سازی اتاق تمیز و تجهیزات آن در ایران است. ما در اکیاس بسته به نوع اتاق تمیز شما، بهترین فیلتر هپا را با قیمت کاملا رقابتی عرضه می‌کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فیلترهای هپا، با کارشناسان ما در اکیاس تماس بگیرید.

فیلتر هپا یا فیلتر ذرات هوا با کارایی بالا (High-Efficiency Particulate Air) از نظر تئوری می‌تواند ۹۹.۹۵ درصد از گرد و غبار، گرده، کپک، باکتری و ذرات معلق در هوا به اندازه ۰.۳ میکرون یا بزرگتر را حذف کند. این فیلتر اولین بار در دهه ۱۹۴۰ در ایالات متحده طراحی شد و در پروژه منهتن برای جذب آلاینده‌های رادیواکتیو موجود در هوا مورد استفاده قرار گرفت. یک دهه بعد، فیلتر هپا برای استفاده تجاری به بازار معرفی شد. از آن زمان به بعد این فیلتر محبوبیت بیشتری در صنایع پیدا کرده است

نرخ بازده مطلق (تا ۹۹.۹۹ درصد)، داشتن ظرفیت بالا برای نگهداری گرد و غبار، ایجاد یک سپر حافظتی در برابر باکتری‌ها، مواد مورد استفاده در ساخت آن از ایمنی کافی برخوردار هستند، نصب و نگهداری آسان

این استاندارد جهت تقسیم بندی و آزمون فیلترهای با بازدهی بالا و بسیار بالا مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از پارامترهای مهم در تقسیم بندی فیلترها در این آزمون استفاده از سایز ذره با بیشترین نفوذپذیری می باشد .(MPPS: Most penetrating particle size) – در این روش نفوذپذیری ذرات در فیلتر و همچنین بازده جداسازی فیلتر در اندازه ذره موردنظر مورد سنجش و اندازه گیری قرار می گیرد. هر فیلتر با هدف حذف ذراتی با اندازه مشخص مورد استفاده قرار می گیرد. لذا می بایست اندازه ذرات جهت ارزیابی و سنجش فیلتر همان سایز انتخاب شود

تجهیزات اکیاس گروپ

اتاق تمیز شامل تجهیزات مختلفی است و برای اینکه یک کلین روم مطابق با استانداردها باشد باید از تجهیزاتی که مناسب استفاده کند. در ادامه به چند مورد از تجهیزات اتاق تمیز اشاره می کنیم: 

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)
به بالا بروید